De nominerade till Manifestgalan 2022

2022-instafb

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) är stolta över att äntligen få presentera listan över de nominerade till Manifestgalan 2022. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i indiemusiksverige.

Årets gala arrangeras den 11 februari på Nalen och kommer att sändas live digitalt via Manifestgalans Facebook och hemsida www.manifestgalan.se

Nytt för i år är att vi har två nya kategorier. I respons till en allt starkare R&B scen i Sverige har vi nu ett separat pris för Soul/R&B. Vi har också infört ett nytt pris –  Label of the Year – för att hylla entreprenörsandan och de eldsjälar som är drivmotorn bakom musikutgivningen. Totalt kommer alltså inte mindre än 23 metallstatyetter att delas ut, designade av konstnären och musikern Björn Gimstedt.

Jurygrupperna om närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt över 400 albumproduktioner och 206 musikvideos. Juryns medlemmar består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

I anslutning till Manifestgalan arrangeras som vanligt seminarierna Manifest Talks om relevanta musikbranschfrågor. Seminarieprogrammet genomförs online, är gratis och tillgängliga för alla.

SOM:s styrelse genom ordförande Eva Karman Reinhold:

 ”Då pandemin ännu inte släppt sitt grepp om världen känns det viktigare än någonsin att manifestera och hylla all grym musik som ges ut av Sveriges independents. Årets nominerade är ett pärlband av musikalisk skaparkraft och briljans i alla genrer, inte minst i vår nya kategori för Soul/R&B. Vi tackar juryn för ett fantastiskt arbete och ser fram emot att sprida ljus över indiesverige från Nalen den 11 februari!”  

Här kan du lyssna på de nominerade:
https://open.spotify.com/playlist/5jJrRlvEAiAeDVGE8vDLBh?si=5bdbcf199b3641be

Här kan du se vilka som är nomninerade:
https://manifestgalan.se/de-nominerade-till-manifestgalan-2022/