Digitalisering av musikvideos.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi på SOM vill passa att påminna er om att digitaliseringstjänsten för musikvideos fortsätter till sista juni 2016 . Varför inte ägna några minuter att gå igenom era arkiv med musikvideos?

Hur funkar det nu igen?

Nedan finns en länk till ett digitalt formulär att fylla i för varje musikvideo som ni vill digitalisera. Det är viktigt att varje ruta fylls i. När formuläret är ifyllt till sista sidan är musikvideon registrerad och inom ett par dagar kommer ett mail i retur med löpnummer för respektive musikvideo. Löpnumret skriver ni själva på en etikett och fäster på videokassetten som ni sedan packar in väl och skickar till SLC.

Adressen till SLC, Sveriges Ljudemigreringscentrum, är Hallströmsgatan 50, 593 50 Västervik (www.slcmedia.se).

Vad kostar det?

r 120:- ex moms så ingår digitalisering av 1 st musikvideo samt leverans av 3 st digitala filer. 1 st fil med originalformatet AVI DV25  samt1 st fil med det komprimerade formatet MP4 H264 levereras till er via ftp. En digital fil i komprimerat format levereras därtill direkt till KB för arkivering. Har ni digitaliserat videos för ett antal år sedan kan det vara dags att göra om det igen i denna höga upplösning då Youtube är kan leverera betydligt bättre bild idag.

För vem gäller det?

För att ta del av erbjudandet krävs att bolaget är ett svenskt oberoende skivbolag, medlemskap i SOM är dock inget krav. Vidare förutsätts att bolagen till varje punkt följer den registreringsprocess som skapats för att all relevant metadata ska adderas till musikvideorna. Ett krav från Kulturrådet slutligen är att den digitaliserade musikvideon ska göras publik, dvs laddas upp på youtube, vimeo mfl.

Övriga villkor:

•       Leveranstiden beräknas till ca fyra veckor.

•       Musikvideon beskärs vid behov 2-3% för att ta bort overscan/suddiga kanter.

•       För att underlätta logistiken hos SLC ombeds bolagen att skicka så många musikvideos som möjligt åt gången.

•       Originalkassetterna kasseras av SLC om inte bolagen i samband med leverans även skickar med emballage med porto betalt.

•       Efterredigering är möjlig men utanför grundavtalet varför separat överenskommelse om pris och leveranstid nås mellan bolagen och SLC.

•       Erbjudandet gäller t.om sista juni 2016.

 

Registreringsformulär: Länk

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]