Träffa SOM och IndieCo på Sensus Music Meetup, Umeå 25/11

316413046_5854763327915303_1949290231779862087_n

Missa inte chansen att få mycket matnyttig info om den finska musikbranschen när SOM håller i inledningsseminariet på Sensus Music Meetup. Här kommer det kompletta programmet:

PROGRAM, Umeå Folkets hus

12:30 Dörrarna öppnas – Välkommen till Sensus Music Meetup

13:00 Panelsamtal  Musiklivet Finland-Sverige

Vad kan musiklivets olika organisationer göra tillsammans för att förbättra utbytet och samarbetet med Finland? En inblick i finskt musikliv och tankar kring var vi kan mötas och lyfta varandra.

14:00 Panelsamtal  Påverka makten över musiken

Hur når man som utövande musiker in i maktens korridorer?

Musiklivet måste bli bättre på att förstå det politiska systemet. Och politiken behöver alltid djupare kunskap om musikens ekosystem. Detta öppenhjärtiga samtal kommer att handla om att dela med sig av tips och tricks om hur vi kan lära känna varandra bättre och samtidigt hålla ett vettigt armlängds avstånd.

  • Moderator: Max Låke, Unga tankar om musik
  • Christer Nylander, kulturpolitisk strateg
  • Sibille Attar, artist & medlem Unga tankar om musik
  • Elin Hellrönn, programchef Väven

The Orchard presenterar:

15:00 Föreläsning – Samarbeten över landsgränser och fördelen med att  se norden som en marknad

Love Street Music jobbar med allt från nya artister till världsstjärnor som exempelvis Björk. Bolagets filosofi har alltid varit att se på Sverige, Norge, Danmark och Finland som en och samma marknad, ”The Nordics”. Trots filosofi och målsättning har det inte alltid varit lätt att korsa dessa landsgränser med olika projekt. Detta är något vi ska djupdyka i under denna timmen – Vad vi har gjort internt och rent konkret för att många nationella och internationella artister samt skivbolag har valt att jobba med oss inför releaser och kampanjer gentemot den Nordiska marknaden?

  • Sebastian Smedberg, LoveStreet Music.

16:00 Samarbetsworkshop

Vi tar vidare de samtal som förts under panelerna. Tillsammans med en processledare från Sensus studieförbund konkretiserar vi det mot konkreta samarbetsinsatser.

17:00 AW-mingel

19-22 Livemusik

Live vid Sensus Music Meetup i Umeå blir det en blandning av indierock och post-punk, men även inslag av pop och elektroniskt. På scen står inga mindre än indierock-bandet Second Wind från Stockholm, Göteborgs-baserade Ond Cirkel som låter sig inspireras av det mörka och drömska, Lava Bangs som framför energisk och explosiv rock och kompromisslösa Kape Yeel som med sin mix av genres inte är rädda att sticka ut. På plats finns även Umeå-artisten Sara Idani som skapar 80-tals inspirerad Max Martin-pop.

FRI ENTRÉ – ingen föranmälan!