Ny kurs i digital marknadsföring – specifikt för indiebolag

Ny kurs i digital marknadsföring – specifikt för indiebolag

 

Ny kurs i digital marknadsföring – specifikt för indiebolag

I april startar SOM kursen Digitala strategier för indiebolag, en kurs i digital marknadsföring som riktar sig till våra medlemmar.

”Efter att vi genomfört välbesökta seminarier om digital marknadsföring märkte vi att det fanns behov för kompetensutveckling som ger mer hands on-kunskaper”, säger Anders Engström, ordförande i SOM. ”En utmaning många indiebolag har är ju att de inte kan anlita en separat Digital Strategist, Social Media Manager och Analytics Director utan förväntas vara allt-i-ett själva. Och för dessa roller behöver man kunskap och verktyg.”

 

Digitalt ur ett musikbranschperspektiv
Kursen kommer att ge deltagarna fördjupade kunskaper inom digital marknadsföring ur ett musikbranschperspektiv. Kursen produceras av The Indie Business Toolbox, ett nytt utbildningsnätverk, och projektleds av Elin Trogen och Linn Delin på producentbyrån FIFTI. För att delta måste bolaget vara medlem i SOM.

”Till skillnad från liknande kurser på exempelvis IHM eller Berghs har den här kursen ett specifikt hands-on fokus på musikbranschen. Deltagarna kommer jobba med ett eget case, till exempel en aktuell release, alltså blir tiden i skolbänken samma som tiden på kontoret, vilket vi tror underlättar för bolagen som redan har ganska mycket tidspress.”, säger Elin Trogen.

 

Svensk och internationell expertis 

Curator för kursens innehåll är Daniel Johansson, lärare på Linnéuniversitetet och forskare inom datavetenskap med inriktning musik- och kulturstudier. Som kursledare står Lydia Kellam, konsult och föreläsare inom sociala medier och digital kommunikation med kunder som bl a House of Radon, Ericsson, WWF och Hyper Island. Föreläser gör bland andra Andrew Dubber, professor i Music Industry Innovation på Birmingham City University och initiativtagare till Music Tech Fest, samt experter från Trendmaze, som även har deltagit i att ta fram kursplanen, Believe digital, Music Ally och Phonofile.

 

Kontakter
ANMÄLAN OCH INFO – www.indiebusinesstoolbox.se
FIFTI – Elin Trogen och Linn Delin, nås på mail hej@indiebusinesstoolbox.se
SOM – Anders Engström, nås på mail anders@som.pm